Hantverkslärling - brodös

I höstas påbörjade jag en utbildning som heter Hantverkslärling.

Det är en yrkeshögskoleutbildning som är helt arbetsplatsförlagd. Eleven får själv ordna sin lärlingsplats och hitta en lämplig handledare, så jag frågade Luisa Carbonelli om hon ville vara min handledare, vilket hon ville! Jag och Luisa var redan kollegor och delar arbetsplats, så förändringen var inte så stor för mig. Jag kan fortsätta att driva mitt eget företag men samtidigt genomföra utbildningen. Eftersom jag och Luisa känner varandra sedan innan har vi utformat min utbildning tillsammans.

Jag har under våren utfört ett antal olika projekt inom tekniker som jag inte har testat tidigare.

Jag håller just nu på att avsluta ett handsömnadsprojekt där jag sytt ett plagg helt för hand. Nästa projekt blir yllebroderi, inspirerat av vårt studiebesök hos Skånes Hemslöjdsförbund i Landskrona.

Jag vill rekommendera alla som någon gång funderat på ett hantverksyrke att kika på Hantverkslärling. Det är en unik möjlighet att lära sig något helt nytt med yrkesverksamma hantverkare. Listan på vilka hantverksyrken som du kan studera är lång och vissa företag har letat länge efter lärlingar. Varför inte bli hjulmakare eller båtbyggare?

Föregående
Föregående

Broderat på bröllop

Nästa
Nästa

5 tips för perfekt mors dag-present!